Passer au contenu
Publicité

Viandes et poissons

À retrouver dans l'émission
- Mis à jour le
Par
  • France Bleu

Reportage au supermarché

Géraud Delbès- viande
Géraud Delbès- viande © Radio France - AF

… Et direction le rayon boucherie-charcuterie de votre supermarché, a la carniçariá e la carnsaladariá. Avec** la viande que vous dîtes en occitan la carn** : podètz crompar de carn roja / vous pouvez acheter de la viande rouge o alavetz de carn de galina / de la viande blanche avec du poulet o de la volaille / la polalha e de pinca / de la pintade.

Un peu de charcuterie / un pauc de carnsalada amb lo cambajon. Lo cambajon, sabètz çò qu'es ? C'est le jambon . Avètz tanben lo pastís. Avisatz-vos lo pastís, c'est également le patté en occitan. Los gratons o los fritons, ce sont les grattons et les fritons, le boudin, aquò's la botifarra o las trapas.

Et puis c'est très bon pour la santé, n'oubliez pas de prendre un peu de poisson / lo peis . E a cò del peissonièr, vesètz de dauradas / des daurades, du saumon / de salmon, o encara de truèitas o de trochas / des truites. Si vous êtes un amateur d'huitres, anatz crompar d'ustras. Ou bien de crevettes, los cambaròts.

E cric e crac, las crompas son acabadas / vos achats se terminent. Direction la caisse que vos cal pagar. Podètz pagar amb la cartà bancària / vous pouvez payer avec votre carte bancaire, en espèce / amb de moneda o far un chèc / ou en chèque.

Épisodes

Tous les épisodes

Publicité

undefined